dimecres, 2 d’octubre del 2013

Cultura lliure, creative commons i programari lliure.


Hola a tots,

 Avui us parlaré sobre què és la cultura lliure, què és el programari lliure i què són les creative commons.
  • La cultura lliure segons la wikipedia és tot allò que envolta la creació i el moviment arribant a promoure la seva distribució cultural amb una certa llibertat que es troba dins del programari lliure. Un exemple de cultura lliure seria la wikipedia ja que les informacions que ens donen es distribueix culturalment i amb una certa llibertat.
  •  El programari lliure segons la wikpedia és el conjunt de programes informàtics que poden ser utilitzats, estudiats i modificats sense cap restricció i pot ser copiat i redistribuït. Un exemple més conegut de programari lliure és: el navegador Mozilla Firefox.
  • Creative commons  fa que les nostres obres, com per exemple el bloc estigui sota aquesta llicencia i això no vol dir que el bloc perdi els drets d'autor, sinó que fem que terceres persones puguin veure el nostre bloc però amb unes determinades condicions. Aquesta llicència ens dona la oportunitat d’escollir les condicions.  
AttributionReconeixement: Si alguna persona explota l'obra en aquesta ocasió el bloc,estarà autoritzada per la llicència i caldrà reconèixer l'autoria.

Non commercialNo Comercial : Una persona podrà explotar el nostre bloc però no podrà comerciar amb ella, és a dir, que no podrà vendre’l.

no derivateSense Obres Derivades : L'autorització d'aquesta condició per explotar l'obra no inclou la transformació per crear una obra derivada.

share alikeCompartir Igual : L'explotació autoritzada inclou la creació d'obres derivades sempre que mantinguin la mateixa llicència en ser divulgades.

Per poder obtenir la llicència un cop ja hem seleccionat les condicions d'aquesta, us haureu d'anar a aquesta pàgina: http://creativecommons.org/choose/



Creative commons

Des del meu punt de vista, podem dir que aquests moviments socials i aquesta llicencia m'ha ajudat a saber més de les noves tecnologies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada