dilluns, 14 d’octubre del 2013

"Vídeo y educación" Joan Ferrés.

Benvolguts un dia més al meu bloc,

Avui us explicaré que és el que vam fer l’últim dia de classe. En primer lloc vam comentar el primer capítol del llibre "Vídeo i educació". Si parlem del nou home podem dir que tenim dos hemisferis, el esquerre on es situa el càlcul, l’intel·lecte, l'escriptura, etc. I l’hemisferi dret on es situa els records, les emocions, la creativitat,etc.

Més tard vam parlar del nou món de conèixer, on les noves tecnologies tenen molt de pes, ja que,
aquestes canvien el món i amb el canvi del món canviem nosaltres a l'hora. Una persona més vella li costarà més adaptar-se a les noves tecnologies que un adolescent que ha nascut envoltat d'aquestes.

I per últim si parlem del nou llenguatge, podem dir que actualment ens comuniquem a través de la comunicació audiovisual (hemisferi dret), que no pas amb la comunicació escrita (hemisferi esquerre).

Llegir text: imatge -> idea -> emoció

Veure vídeo/imatge: imatge -> emoció-> idea

Els últims 30 minuts de classe, vam veure dos vídeos, el primer va ser "Breu historia de Catalunya"
on ens parla de la evolució de les etapes de la vida, des de l'edat de pedra fins a l’actualitat, aquest vídeo dona informació acompanyat amb una musica i de imatges, es un vídeo que hauríem de veure individualment.

El segon vídeo que vam veure, era un vídeo infantil i anava de dos camaleons que es barallaven pel menja, fins a tal punt que arriscaven la seva vida. Hi havia una granota que al final del vídeo es veu que te el menja dels dos camaleons i en comtes de menjar-se’l ho comparteix amb els dos camaleons. Aquest vídeo ens aporta una educació, ja que els nens aprenen a no ser egoistes i compartir amb els demes.

Camaleons:protagonistes
Granota: mediadora

Altres animals: espectadors


Des del meu punt de vista, el capítol que vam haver de llegir, va estar molt interesant ja que gràcies a aquest text vaig poder aprendre quin hemisferi s'encarrega dels records i quin s’encarrega del càlcul. I pel que fa el vídeo que vam veure, haig de dir que és una bona forma de que els nens aprenguin educacions  i que es donin compte de quines accions son bones i quines dolentes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada