divendres, 29 de novembre del 2013

M'ha agradat la poesia?

Primera ronda de poemes:

Cristina Tabarner i Núria Pujol - Poema Soleida, de Joan Maragall.
Marina Illa - Poema
Claudia Llopard - Poema
Laura Reyna - Poema
Cristina Martín - Poema Vora la mar, Joan Salvat Papasseit.
Mònica Segura - Si anessis lluny, Joan Salvat Papasseit.
Aran Soler i Carla Oliva - Vora la mar, Joan Salvat Papasseit.
Silvia Perez - El rei, Joan Maragall.
Silvia Ricart i Marina Vives - Pere Quart, Espero, sospiro, temo i voldria.
Meritxell Rodriguez - El joc, de Gabriel Ferrater.
Marina Garcia - Ahir, de Josep Brossa.
Laura Garcia - ECO, Joan Brossa.
Paua Sardà - Final d'estiu, Miquel Marti i Pol
Mònica Tamayo - El caminant, Salvador Espriu.
Laura Puertas - Pa amb tomàquet, Miquel Marti i Pol.
Iván Romero - Els reis, Joan Maragall.

Aquestes són les persones i els poemes que avui hem treballat a classe. Després de fer la recitació de cada poema hem fet una reflexió sobre els poemes que hem escoltat.

M'ha agradat la poesia?


Des del meu punt de vista,  he de dir que a mi m'encanta la poesia i quan vam haver d’aprendre’ns un poema, al principi pensava que seria molt vergonyós  però després va ser un gran plaer. Aquesta és una gran manera de aprendre i d’ensenyar que hi han diferent maneres de comunicar un missatge.


Per què serveix la poesia?

  • La poesia serveix per donar pas a la imaginació, per reproduir la historia.
  • No estem acostumats a escoltar poesia per aquesta raó en sorprèn.
  • La poesia sorgeix del cor.
  • La feina d'elaborar la poesia és tenir temps.
  • La feina de públic és escoltar i aprendre.

dijous, 28 de novembre del 2013

Mapes conceptuals i fluxogrames

Benvinguts,

Avui a classe de GTIC, vam estudiar els mapes conceptuals, els mapes mentals i els fluxogrames. Després d'haver-los explicat detalladament, vam començar a fer una tasca molt interesant. El professor ens va dir que haviem de fer un mapa conceptual a arrel d'un text titulat " El sopar de Nadal".

Aquí us deixo el text que hem hagut d'utilitzar per poder fer el nostre mapa conceptual:


Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.

Un cop vam llegir aquest text vam haver de fer un mapa conceptual amb aquest fragment.

I aquí us deixo el meu mapa conceptual:

El dinar de Nadal

Més tard el professor ens va dir que haviem de fer a casa un fluxograma amb aquest programa online: https://www.gliffy.com/go/html5/launch?app=1b5094b0-6042-11e2-bcfd-0800200c9a66

Aquí us deixo un fluxograma:

Fluxograma

Des del meu punt de vista aquesta manera de fer mapes conceptuals és molt bona ja que podem fer més treball amb més facilitat i amb més agilitat, i amb aquest he pogut coneixer alres eines per fer projectes.

Wordle


Avui us explicaré una nova eina, molt interesant i molt útil. Aquesta eina és el Wordle. Amb el Wordle podem crear un núvol de paraules .Aquest núvol esta fet amb un text que nosaltres posem, la paraula que es repeteixi més cops es visualitzarà més gran. El programa fa que es produeixi una graduació de paraules. Podem canviar la lletra, la forma, suprimir paraules, el color, etc. Com aquest programa es online, per guardar-nos la imatge haurem de fer una captura de pantalla o podem imprimir-ho en PDF, i seguidament posar-ho a un word.


Aquí us deixo un exemple de Wordle perquè us feu una idea:


Wordle: portada de plàstica

Des del meu punt de vista, he de dir que aquest programa l'he utilitzat per fer la portada de la revista de plàstica i segurament l'utilitzarem per fer el treball del bon comunicador.

dilluns, 25 de novembre del 2013

Més eines de suport al pensament

Abans de conèixer més eines de suport que podem utilitzar, hem hagut de llegir-nos un article on ens parlaven dels dos hemisferis: del esquerra (emocions) i el dret (càlcul).

Aquí us deixo les noves eines que hem aprés a utilitzar:

Power Point: Aquest programa pot ser utilitzat tant per expressar emocions o per transmetre idees, tot depenent del que convingui (aquest programa utilitzaria els dos hemisferis).

Prezi: aquesta eina s'utilitza més per les emocions que per les idees (aquest programa utilitzaria l’hemisferi esquerre). 

Wikipedia: Aquesta eina serveix per donar informació neutral i el punt de vista és objectivista i la manera d'escriure és diferent (S'utilitza l’hemisferi dret).

Padle: és com un suro on es posen idees, informacions, etc. Pot estar organitzat o desordenat. Podem racionalitzar la informació en estants i podem dir que és una eina que es mou per els conceptes i les idees (S'utilitza l’hemisferi dret).

La maleta viatgera: aquesta maleta té dintre un conte, un ninot o qualsevol altre material. El nen se la d’emportar a casa un cop a la setmana i utilitzar-la, tots els alumnes porten després una foto, vídeo o alguna vivència amb aquest material.

Wordle: podem crear un núvol de paraules .Aquest núvol esta fet amb un text que nosaltres posem, la paraula que es repeteixi més cops es visualitzarà més gran. Es produeix una graduació de paraules. Podem canviar la lletra, la forma, suprimir paraules, el color, etc. Com aquest programa es online, per guardar-nos la imatge haurem de fer una captura de pantalla o podem imprimir-ho en PDF, i del PDF podem posar-ho a un word.

Els fluxogrames: aquesta eina serveix de suport al pensament i s’utilitza per representar procediments per resoldre una tasca. Els fluxogrames tenen una simbologia:

Simbologia del fluxograma.




Els mapes mentals: aquesta eina serveix per fer de suport i per ordenar la informació o les idees. El més important del mapa conceptual és els nexes ja que relacionen els conceptes., és a dir, relaciona els conceptes amb un sol connector o amb connectors creuats.


Gracies a aquesta classe he pogut conèixer noves eines que podré utilitzar per fer treballs i per organitzar-me mentalment amb l'ajut del mapes mentals.

Glogster

Benvinguts,

Avui el professor ens ha presentat noves eines i jo he utilitzat una d'elles. La eina que jo he vulgut utilitzar i experimentar amb ella és el Glogster.
Aquesta eina serveix per poder fer murals, suros o pancartes.

El primer que heu de fer és anar a la pàgina de Glogster: http://edu.glogster.com/, tot seguit us podeu fer un comte amb el correu de la vostra escola o amb el vostre propi curreu. Val la pena utilitzatr el del col·legi o universitat ja que l'utilitzeu gratuitament.

Glogster

Després podreu escollir la plantilla que mes us agradi i comensar a fer el vostre mural. Jo vaig utilitzar aquesta eina per fer una part del Bon Comunicador, per que veieu un exemple de cartell. Us deixo aquí el meu:

Treball finalitzat amb Glogster


Des del meu punt de vista aquesta eina és molt útil per fer posters o presentacions de treballs. Us animo a tots per començar a utilitzar aquesta eina tan eficaç.

dissabte, 23 de novembre del 2013

Seminari

Benvinguts un dia més al meu bloc,

Aquesta setmana a seminari hem estat parlant i dient les nostres experiències en relació a la setmana de pràctiques. Com vau poder veure, la meva setmana de pràctiques consistia en:

1. Conferència de Jaume Cela.
   
    Travessa d’orientació: Baixador de Vallvidrera.

2. Museu MNAC.


3. Pràctiques a Arraona.


4. Pràctiques a Arraona.


5. Com sona?
    
   Conferència: Les pissarres digitals interactives i les tauletes digitals a l'aula.

Aquests 5 dies de pràctiques les vam comentar i vam dir les nostres experiències personals, ja sigui en forma de debat, ja sigui amb suports audiovisuals com el PowerPoint (per les pràctiques a Arraona) o el Prezi (per l’excursió al MNAC), etc.



Aquí podeu veure el meu Power Point que vaig utilitzar com a suport a Seminari:







I aquí podeu veure el meu Prezi que vaig utilitzar per fer la meva presentació del MNAC:






Per últim vam haver de buscar informació sobre l'espectacle que vam veure del "Com sona? " i la vam posar a un document per després a la classe de Seminari parlar-ho entre tots.




Aquesta setmana de pràctiques va ser molt enriquidora per a totes les persones, i va ser molt bo després al seminari poder reflexionar de tot el que vam fer. 

divendres, 22 de novembre del 2013

Decàleg

Hola a tots,

Avui el que hem fet a classe de COED ha estat el decàleg, aquest el vam fer a partir de la lectura que vam fer prèviament.

Aquí us deixo el decàleg que vam fer entre tota la classe:

  1.          Hem de controlar els nervis, estar relaxats, evitar els tics. Podem controlar els nervis acceptant-los. Hem de respirar profundament i calmats.
  2.          Hem de preparar-nos amb un guió amb les idees principals i les secundaries (no les hem de confondre amb paraules).L'orador a més a més ha de tenir en compte l'edat del públic el sexe i altres característiques d'aquest.
  3.   Dominar la llengua i fer una correcció lingüística (riquesa lèxica).
  4.         Hem de fer un discurs clar, concís i breu: amb frases curtes (però no simples), seguint l’ordre lògic de les idees, etc.
  5.        Hem de tenir clar els objectius del discurs per poder arribar a convèncer persuadir i modificar la opinió del públic.
  6.          El feedback de la mirada és molt important ja que l’orador actua depenent de la reacció del públic. L’orador en tot moment ha de mirar al públic per poder captar aquestes reaccions. Si les sensacions de l’orador són dolentes, ha d’intentar   modificar el seu discurs, per tant l’orador ha de tenir altres alternativa.
  7.   La posició de cos és molt important, l’orador a de tenir una bona posició del cos. Ha de mostrar el cos sencer, no ha de creuar els braços, a de mostrar les mans, ha d’evitar amagar-se d’arrere dels objectes, el cabell ha d’estar recollit per poder veure al orador la seva mirada i els peus han d’estar alineats i separats.
  8.       La veu és molta important ja que és un instrument que dona suport a la comunicació. Hem de tenir en compte el volum, la velocitat, la vocalització i l’actitud de l’orador.
  9.    Hem de tenir clar la estructura del discurs i transmetre al públic de manera clara la idea principal.


Després d’haver pogut veure el decàleg del llibre i el nostre decàleg, puc dir que cada decàleg és diferent i que aquest decàleg és molt important per fer presentacions de treballs escolars, de treballs laborals, etc.



Estructura del discurs


DIGUES DE QUÈ PARLARÀS, PARLA'N I DIGUES DE QUÈ HAS PARLAT

Avui a classe de COED hem tractat el tema del discurs,

L'estructura del discurs ha de tenir una introducció, un desenvolupament i una conclusió. Cadascun d'aquests apartats val un tant per cent, és a dir, que cadascun d'aquests apartats ha d'ocupar un determinat fragment. La introducció ha d'ocupar un 10% del treball, el desenvolupament ha d'ocupar un 80% i la conclusió ha d'ocupar un 10%.

La introducció serveix per presentar el tema i els objectius del treball, si la introducció esta ben feta, el treball comença bé i tot el que comença bé, ja està mig acabat. Podem fer una introducció, introduint el tema per una anècdota, a arrel d'una afirmació, a través de noticies, etc.

 El desenvolupament, és on es transmeten les informacions en un cert orde lògic. Podem fer dos tipus de desenvolupament: un desenvolupament on parlem al públic per informar o per convèncer.

La conclusió, és on es fa una síntesi final de tot el treball sencer, i a més a més serveix per tancar el treball. A més de remarcar els conceptes claus i de repetir la informació essencial perquè les persones acabin d'entendre l'objectiu del treball.

Des del meu punt de vista, haig de dir que encara que la introducció i la conclusió ocupi un 10 % del treball, són els apartats més importants del treball ja que si comences bé captes l'atenció del públic i si comences malament tot el treball se'n va en orris.

En el desenvolupament, en canvi, l'entonació de l'orador és molt important, atès que, en aquest apartat de la exposició o del treball és on es troba un munt d'informació i on el públic desconnecta. Perquè l'atenció del públic no es perdi, l'orador ha d'utilitzar l’humor, anècdotes, exemples, vivències,vídeos,etc.

Aquesta estructura i aquestes aportacions seran molt essencials per fer el treball d’identitat i territori.

Gràcies a aquestes aportacions, les persones que encara no havien fet el treball d'identitat i territori van adquirir més informació i més estris per que pugessin fer el seu treball sense tantes errades com vam tenir nosaltres, pel fet de ser les primeres.

dimarts, 19 de novembre del 2013

Treball Identitat i terrritori

Benvingus,

A la Núria i a mi avui ens ha tocat exposar el nostre treball d'identitat i territori. Aquest treball ha tractat sobre la fotografia i portava per títol "La vida a través d'un visor", hem volgut posar aquest títol al nostre treball perquè el que volem és donar protagonisme a la nostre càmera.

Hem tractat el tema de com hem obtingut la càmera, les experiències, les sensacions, hem ensenyat diferents tipus de càmeres (des de dues càmeres reflex fins a una càmera antiga amb carret), seguidament vam tractar dos temes claus, la fotografia record i la fotografia a objectes, posant com exemple unes citacions i un vídeo de youtube. Per finalitzar vam passar un foto-llibre amb les nostres fotografies mostrant tant exemples de fotografies record com fotografies a objectes.

Aquest és el nostre prezi, que vàrem utilitzar per fer de suport al nostre treball:





Per finalitzar el nostre treball vam voler concloure-ho amb un foto-llibre què és allò que us he explicat anteriorment.


Des del meu punt de vista, aquest treball ha estat molt ben escollit perquè era un tema que a les dues ens agradava. A més a més, l'objectiu del nostre treball era transmetre al públic allò pel qual a nosaltres ens agradava fer fotografies, i crec que finalment ho vam aconseguir, atès que, una de les nostres companyes al dia següent ens va dir que ella volia comprar-se una càmera d'aquestes per fer el que nosaltres feiem. 

divendres, 15 de novembre del 2013

Cinquè i últim dia de pràctiques

L'últim dia de pràctiques vam fer dues activitats:

Com sona?

Com sona?
Aquest matí hem assistit a  una representació d'uns antics alumnes de l'escola. Han començat a representar cançons populars dels infants amb diversos materials, i les acompanyen amb música de fons, però aquesta música no és d'un CD, és dels instruments que tocaven. Aquestes cançons han estat per nens de 0 a 6 anys. Això serveix per promoure l'educació auditiva, rítmica i vocal.Com hem pogut veure, hi han moltes maneres de comunicar-nos sense utilitzar el llenguatge parlat. A més hem pogut ballar i cantar col·laborant amb els altres alumnes.

Els instruments utilitzats són: la guitarra, la flauta travessera, el violoncel, el contrabaix, la serra, el saxòfon, l'harmònica, un mini piano, tres timbres, cascavells, tubs de plàstics i un ukulele.

Les cançons que el grup ha cantat són:
  

  •   Quatre pedres hi han al carrer.
  •   Ocells.
  •   Titelles.
  •   Surt sol solet.
  •   Moixaina: aquest es el pare, aquesta la mara, aquest fa les sopes i aquest se les menja totes, i aquest diu "piu piu piu que no n'hi ha pel caganiu? (versió musical.).
  •   Peix peixet.
  •   Si la barqueta es tomba.
  •   Melodia amb tubs de plàstics.
  •   Plou i fa sol.
  •   La tortuga.
  •   Planta cols.
  •   Joan petit.
  •   En gegant del pi.
  •   Bugui bugui.
  •   Passiu bé.
A la meitat de la representació ens han fet participar, encara que podiem participar des de un primer moment.

Els ocellets

La barqueta
Des del meu punt de vista, els nens poden disfrutar molt d'aquesta activitat i poden, a més a més, aprendre un munt de coses. 

Conferència: Les pissarres digitals interactives i les tauletes digitals a l'aula.



La conferència comença, dient el següent:

Qualsevol tecnologia vol millorar l'activitat a l'escola, la tecnologia confon, ja que, per exemple amb la tecnologia podem fer un cartell de tira de la cadena en el qual surt una cadena per que tiri el nen, però actualment els anys s’han modernitzat i ja no tenen cadena sinó botó i per aquesta raó es creen missatges confosos pels nens petits.
La pissarra tecnològica no es aquella de pedra verda o negra que i havia abans a les aules, la pissarra interactiva és una tecnologia que permet visitar el món i que aquest món entri a l’aula. Aquest permet veure lo que hi ha a internet i cercar un munt d’informació.
La pissarra interactiva funciona amb n projector que reflexa al taulell. La diferencia que hi ha entre l’ordinador i la projecció aquesta és que és tàctil i podem i podem interactuar amb ell. La interacció però, na vegades no és molt clar, no sempre afavoreix a l’educació si el nen no utilitza la pissarra. Per exemple: una interacció amb els nens seria fer un calendari en la tauleta interactiva perquè posin el mes i el temps que fa.

Activitat de la pissarra tecnològica

Activitat de calendari









La intervenció amb la Marta Palet i en Jordi Bigues, diuen el seguen:

Conferència de la Marta i en Jordi


Son de l’escola de Sant Feliu, aquesta escola ha fet un salt tecnològic molt important i bó. Aquí teniu la web del centre on hi ha tota aquesta informació: http://lamercesantfeliu.cat/


Els ipads motiven els nens a l’aula, ho reclamen amb il·lusió i insistència.

El seu projecte: (procés que porten un any)


  •     Projecte d’escola: digitalització.
  •     Aposta econòmica.
  •     Assessorament de Blanquerna i formació del professorat.
  •     Claustre implicat.

Com a eina del profesor:


  •     Empudegament professorat: 1 ipad per mestre o professor.
  •     Interverció del temps i esforç.
  •     Utilització per a gestió: agenda compartida, plataforma digital, avaluació…

És l’eina del mestre, s’estalviaria u munt de temps i fora l’agenda de notes.
Tots els Mestres han de fer-se amb l’ipad a casa per després que ha l’escola a l’hora d’ensenyar als nens petits no hi tinguin problemes.

Ipad a Educació infantil:


  •    Per què els ipads als centres de treball
            -Matemàtiques, llengua, és fa amb més motivació, és un dels racons més demanats.
  •   Organització de l’aula (3 O 4 ALUMNES).
  •   Una app per Infantil: MATH 3-4.
             - 40 ipads esta en una aula per més tard gestionar-los als alumnes.

Aprendre matemàtiques.


Els nens petits treballen sense la por que tenim els adults tenen per si desactivem alguna cosa. La feina que fan els nens internament és el fet de compartir, treballen entre iguals.

L’ipad a Cicle Inicial de Primària:


  •    Organització de l’aula.
  •    Creació d’activitats: Educaplay (pàgina per crear material, a més és poden    penjar en un bloc).

Educaplay

  •    Una app per a Cicle Inicial: puppetPals HD ( per treballar l'expressió oral són activitats que fan els nens com si fos un teatre. Els nens han descriure abans el que diran en l’obra, repartir-se la feina, qui parlarà i fer-ho. 
puppetPals HD

  •     Graella Apps.

Graella Apps.



Fan racons de 4 nens per utilitzar l’ipad en matemàtiques, ciències naturals, llengua per còmics, pel·lícules, etc.

Reflexió final:

  •    Hem fet “dissabtes”( endreçar-nos amb l’escola).
  •    Projecte molt recent.
  •    Contents per l’acceptació: claustre, alumnes I famílies.
  •    Maneres d’aprendre diferent.



Uns apps que són molt interessants de música són: 


  •     Pebot ( tocar una cançó amb un robot).
  •     Crear una cançó.
   

Programa de crear cançons.

  •     Garage band (fer una música amb una banda.

App Garage band.

App Garage band per grabar la veu.











Els objectius d'aquesta conferencia són: 
  

  •    Saber localitzar materials didàctics.
  •    Conèixer experiències educatives innovadores.
  •    Valorar les possibilitats educatives de diversos materials didàctics.
  •    Descriure els aprenentatges utilitzats.


Per concloure:(Preguntes)


Els nens amb discapacitats poden utilitzar les apps?
Treballen com sempre s’ha fet, si que poden fer alguna activitat però adaptada a ells. Lo bo és que tots els nens amb discapacitat són molt actius i ara comencen a haver apps per a l’ipad per aquests nens.
Pot ser compatible l’ipad de l’escola a casa?
L’ipad a casa i a l’escola és molt diferent, ja que, l’ipad a casa s’utilitzaria coma esbarjo però a l’escola saben que és per treballar i no per a jugar. Els nens en un principi l’ipad l’utilitzaven per jugar però quan els professors els deien que seria per nota s’ho van tomar en serio.
Tanta tecnologia és ona?

Per què no? El món és tecnològic. Aquests nens trobaran tecnologia a tot arreu, és millor que ho practiquin d’hora.

Preguntes


Així finalitza la setmana de pràctiques, espero que us hagi agradat moltes gràcies per visitar-me.
Jo crec que els nen, és molt important que aprenguin a utilitzar la tecnologia, ja que, avui en dia estem en un món tecnològic. Però, d’altre banda crec que fer activitats i utilitzar massa o de manera habitual la tecnologia és un factor negatiu, ja que, els nens d'avui en dia son molt ganduls i ara utilitzar això farà que siguin més ganduls.
No és lo mateix aprendre amb la necessitat d'utilitzar materials digitals que amb llibres, paper i bolígraf.
Jo crec que no hem de treure les activitats tradicionals, a que, són molt importants i perdre-les seria molt trist.




dijous, 14 de novembre del 2013

Quart dia de pràctiques

Hola blogaires,

Avui us parlaré de com m'ha anat l'últim dia d'escola. Pel matí després d’haver recollit a tots els nens n’hem cap a la classe, i tot seguit fem els racons ( de cuina,  de cotxes, de la tardor, d'animals, de contes o de construcció). 

Nens jugant al racó de cuina
Dos nenes menjant
Després de jugar en els racons anem a esmorzar fruita tots plegats.

Tot seguit la classe es divideix en dos parts, una part se’n va al laboratori de plàstica per experimentar amb la pasta crua i la pasta cuita. A l’hora de fer l’activitat, es posa música per fer una mica d’ambient. 

L’experimentació ha de ser només del nen i no ens podem ficar en lo que far, només ens podem ficar si l’activitat què estan fent en aquell moment es desvia, lo que farem serà guiar-los cap a la feina que s’ha de fer en aquell moment. Per experimentar, els nens es mengen la pasta, altres utilitzen tots els instruments de cuina que troben, etc. Més tard, com els diferents tipus de pasta s’han barrejat, els nens lo que fan es fer la selecció de la pasta que volen agafar.

Hi han nens que són més calmats a l’hora d’experimentar, però hi han altres que si es fiquen en la feina d’uns altres es posen nerviosos i comencen a donar cops amb els estris o els tiren pasta.

L’altre part de la classe se’n van al laboratori del llenguatge, aquests experimenten amb un conte magnètic i se’ls explica. Més endavant, se’ls donen una caixa plena de titelles, són els personatges del conte contat, i ells ho agafen i ho toquen, juguen i miren.

Tot seguit, després dels laboratoris els nens se’n van cap al pati mitja horeta, i després se’n van un altre cop a la classe ha fer els hàbits higiènics. 

Quan acabem de fer els hàbits higiènics, els nens es posen en rotllana i canten cançons, la mestre treu una capsa ple d’estris, animals, titelles, cartolines que simbolitzen les cançons. 
Capsa de elements.

                                                                   
En aquesta activitat, una nena plora per cridar l’atenció de la mestre, però aquesta ens explica que ho fa per cridar l’atenció i que l’hem de deixar estar fins que ella sola es relaxa i continua la classe.
Quan arriba l’hora de dinar els nens se’n van cap a casa, i hi ha d’altres que es queden a menjar a l’escola i a dormir.

 Ja arribada la tarda, i acabada la migdiada, els nens se’n van cap a classe i com alguns nens no es queden per la tarda, s'uneixen dues classes i tots plegats se’n vana jugar al pati, a la tornada berenen un tros d’entrepà de formatge i un suc de pinya i préssec, sinó han portat cadascú el seu menjar. Després de jugar es tornen a anar al canviador i juguen en els racons de classe. Tot seguit els venen a recollir a classe.Apunts essencials:   ·No ens hem d'enfadaramb els nens sin amb l'acció dolenta del nen.  · Quan els nens recullen aprenen molt.  · El materialque hi ha a classe no és sempre de plàstic, també hi han materials de veritat.Per finalitzar el dia, vaig reflexionar i he de dir que en aquests dos dies han estat els millors de tota la setmana, són una experiència inoblidable, he de dir que he pogut seguir el dia a dia dels nens, e pogut riure amb ells, plorar, jugar i aprendre. Sobretot aprendre, s'ha de dir que mentre ells aprenien jo també ho feia. Espero veure'ls aviat i veure quan han crescut, encara que no hem reconeixeran. Vull donar les gràcies a tota l'escola bressol, la veritat es que he tingut sort  de que hem toques aquí. Tothom m'ha tractat super bé, la directora, tots els professors, la mestre dels diables, els nens, el cuiner, i sobretot la meva padrina Laura.
La Laura i la Dèbora
Us enyoraré tant, espero que per lo menys vegi de tant en tan a la meva padrina i em digui com estan els nens. Espero que els vagin molt bé i si ara hem preguntessin si vull anar allà tots els dies encara que hem tingues que llevar a les 5:30 del matí, ho faria perquè són lo millor.


Tots els nens som diferents.



Tots els nens som especials.




He de dir que aquests dos dies que he estat en l'escola bressol, he pogut aprendre moltes coses i per a mi ha estat una experiència que no se m'oblidarà mai i espero tornar-los a veure una vegada més.