dijous, 14 de novembre del 2013

Quart dia de pràctiques

Hola blogaires,

Avui us parlaré de com m'ha anat l'últim dia d'escola. Pel matí després d’haver recollit a tots els nens n’hem cap a la classe, i tot seguit fem els racons ( de cuina,  de cotxes, de la tardor, d'animals, de contes o de construcció). 

Nens jugant al racó de cuina
Dos nenes menjant
Després de jugar en els racons anem a esmorzar fruita tots plegats.

Tot seguit la classe es divideix en dos parts, una part se’n va al laboratori de plàstica per experimentar amb la pasta crua i la pasta cuita. A l’hora de fer l’activitat, es posa música per fer una mica d’ambient. 

L’experimentació ha de ser només del nen i no ens podem ficar en lo que far, només ens podem ficar si l’activitat què estan fent en aquell moment es desvia, lo que farem serà guiar-los cap a la feina que s’ha de fer en aquell moment. Per experimentar, els nens es mengen la pasta, altres utilitzen tots els instruments de cuina que troben, etc. Més tard, com els diferents tipus de pasta s’han barrejat, els nens lo que fan es fer la selecció de la pasta que volen agafar.

Hi han nens que són més calmats a l’hora d’experimentar, però hi han altres que si es fiquen en la feina d’uns altres es posen nerviosos i comencen a donar cops amb els estris o els tiren pasta.

L’altre part de la classe se’n van al laboratori del llenguatge, aquests experimenten amb un conte magnètic i se’ls explica. Més endavant, se’ls donen una caixa plena de titelles, són els personatges del conte contat, i ells ho agafen i ho toquen, juguen i miren.

Tot seguit, després dels laboratoris els nens se’n van cap al pati mitja horeta, i després se’n van un altre cop a la classe ha fer els hàbits higiènics. 

Quan acabem de fer els hàbits higiènics, els nens es posen en rotllana i canten cançons, la mestre treu una capsa ple d’estris, animals, titelles, cartolines que simbolitzen les cançons. 
Capsa de elements.

                                                                   
En aquesta activitat, una nena plora per cridar l’atenció de la mestre, però aquesta ens explica que ho fa per cridar l’atenció i que l’hem de deixar estar fins que ella sola es relaxa i continua la classe.
Quan arriba l’hora de dinar els nens se’n van cap a casa, i hi ha d’altres que es queden a menjar a l’escola i a dormir.

 Ja arribada la tarda, i acabada la migdiada, els nens se’n van cap a classe i com alguns nens no es queden per la tarda, s'uneixen dues classes i tots plegats se’n vana jugar al pati, a la tornada berenen un tros d’entrepà de formatge i un suc de pinya i préssec, sinó han portat cadascú el seu menjar. Després de jugar es tornen a anar al canviador i juguen en els racons de classe. Tot seguit els venen a recollir a classe.Apunts essencials:   ·No ens hem d'enfadaramb els nens sin amb l'acció dolenta del nen.  · Quan els nens recullen aprenen molt.  · El materialque hi ha a classe no és sempre de plàstic, també hi han materials de veritat.Per finalitzar el dia, vaig reflexionar i he de dir que en aquests dos dies han estat els millors de tota la setmana, són una experiència inoblidable, he de dir que he pogut seguir el dia a dia dels nens, e pogut riure amb ells, plorar, jugar i aprendre. Sobretot aprendre, s'ha de dir que mentre ells aprenien jo també ho feia. Espero veure'ls aviat i veure quan han crescut, encara que no hem reconeixeran. Vull donar les gràcies a tota l'escola bressol, la veritat es que he tingut sort  de que hem toques aquí. Tothom m'ha tractat super bé, la directora, tots els professors, la mestre dels diables, els nens, el cuiner, i sobretot la meva padrina Laura.
La Laura i la Dèbora
Us enyoraré tant, espero que per lo menys vegi de tant en tan a la meva padrina i em digui com estan els nens. Espero que els vagin molt bé i si ara hem preguntessin si vull anar allà tots els dies encara que hem tingues que llevar a les 5:30 del matí, ho faria perquè són lo millor.


Tots els nens som diferents.



Tots els nens som especials.




He de dir que aquests dos dies que he estat en l'escola bressol, he pogut aprendre moltes coses i per a mi ha estat una experiència que no se m'oblidarà mai i espero tornar-los a veure una vegada més.

                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada