dissabte, 2 de novembre del 2013

Com parlar bé en públic.



Com parlar bé en públic

La professora de COED ens ha fet llegir un llibre que es titula "Com parlar bé en públic".

Aquest llibre ens parla de la importància que té la comunicació ja que si no ens comuniquem bé es poden crear mal entesos. A les escoles no ens ensenyen a parlar bé en púbic i això és un error molt gran. Hi han 4 preguntes bàsiques que hem de contestar ja que serà el nostre anàlisi global (per què, a qui, com, què).

També tracta el tema dels nervis, de la posició del cos, del guió, de la importància de la veu, de la velocitat i dels silencis. Una altra tema a tractar és el llenguatge oral, aquest ha de ser clar, precís, breu, i s'haurien de posar exemples mentre diem la informació perquè això ajuda al públic a que ho entenguin millor. L'humor és un factor molt important perquè fa que el públic no deixi d'atendre a la xerrada.

Al capítol 5 ens parlen dels mitjans audiovisuals, aquest tema és important, atès que, la gent acostuma a sobrecarregar el PowerPoint amb molta informació, a més, hem de ser breus perquè la gent no captarà tota la informació que nosaltres direm.

Per fer una presentació, l'orador ha de tenir unes notes, o un guió amb les idees principals i secundaries més importants.

Per últim hem de tenir en compte les variacions de l’atenció del públic. A l'inici i a la conclusió de la xerrada o de l'exposició, el públic tendeix a posar tota la seva atenció en el que l'orador està dient, però en el punt mitjà de la xerrada el públic té un alt i baix en escoltar el que diu l'orador, per aquesta raó l’orador a de fer preguntes al públic, o canviar l'entonació per que la xerrada no sembli molt monòtona, o interactuar amb el públic utilitzant l'humor.
Com parlar bé en públic:Nivell d'atenció
Des del meu punt de vista, aquest llibre té molta utilitat, atès que, quan hagi de exposar podré consultar el llibre per veure com hauria de fer-ho per arribar a l'excel·lència. A més a més,  he de dir que per els pròxims treballs com m'he llegit el llibre podré saber que he de fer en cada situació, ja sigui en l'exposició, a l'hora de fer el treball, a l'hora de fer el suport audiovisual o a l'hora de captar l'atenció del públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada