divendres, 22 de novembre del 2013

Decàleg

Hola a tots,

Avui el que hem fet a classe de COED ha estat el decàleg, aquest el vam fer a partir de la lectura que vam fer prèviament.

Aquí us deixo el decàleg que vam fer entre tota la classe:

  1.          Hem de controlar els nervis, estar relaxats, evitar els tics. Podem controlar els nervis acceptant-los. Hem de respirar profundament i calmats.
  2.          Hem de preparar-nos amb un guió amb les idees principals i les secundaries (no les hem de confondre amb paraules).L'orador a més a més ha de tenir en compte l'edat del públic el sexe i altres característiques d'aquest.
  3.   Dominar la llengua i fer una correcció lingüística (riquesa lèxica).
  4.         Hem de fer un discurs clar, concís i breu: amb frases curtes (però no simples), seguint l’ordre lògic de les idees, etc.
  5.        Hem de tenir clar els objectius del discurs per poder arribar a convèncer persuadir i modificar la opinió del públic.
  6.          El feedback de la mirada és molt important ja que l’orador actua depenent de la reacció del públic. L’orador en tot moment ha de mirar al públic per poder captar aquestes reaccions. Si les sensacions de l’orador són dolentes, ha d’intentar   modificar el seu discurs, per tant l’orador ha de tenir altres alternativa.
  7.   La posició de cos és molt important, l’orador a de tenir una bona posició del cos. Ha de mostrar el cos sencer, no ha de creuar els braços, a de mostrar les mans, ha d’evitar amagar-se d’arrere dels objectes, el cabell ha d’estar recollit per poder veure al orador la seva mirada i els peus han d’estar alineats i separats.
  8.       La veu és molta important ja que és un instrument que dona suport a la comunicació. Hem de tenir en compte el volum, la velocitat, la vocalització i l’actitud de l’orador.
  9.    Hem de tenir clar la estructura del discurs i transmetre al públic de manera clara la idea principal.


Després d’haver pogut veure el decàleg del llibre i el nostre decàleg, puc dir que cada decàleg és diferent i que aquest decàleg és molt important per fer presentacions de treballs escolars, de treballs laborals, etc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada