dissabte, 2 de novembre del 2013

Usos educatius dels blocs




 Usos educatius dels blogs
Fa una setmana vam haver de llegir-nos un llibre per la classe de GTIC, aquest es titula" Usos educatius dels blocs". En aquest llibre t'explica tot el que has de saber d'un bloc. Ens dona molta informació: què és un bloc, tipus de blocs que hi han, la blogsfera, distribució del bloc, ens parla dels blocs educatius, què fer per crear-nos un bloc, els recursos, altres eines, etc.

Un bloc és un lloc web que s'actualitza periòdicament amb articles de l'autor. Apareix sempre el més recent. Aquest serveix per exposar i intercanviar idees, és una eina de publicació i comunicació que està preparada per organitzar i emmagatzemar informació.

Tipus de blocs:

1.     Blocs de centre: consisteix en revistes digitals que tenen textos informatius, d'opinió, de creació, testimonis gràfics d'activitats realitzades dins o fora del centre. S'utilitzen avitualment arxius multimèdia.

2.     Blocs de centre: destinats a comunicar les seves reflexions sobre l'educació, sobre metodologies i sobre les TIC de l'educació.

3.     Blocs d'aula: 
  
  -Del professor: proporciona als alumnes informació, activitats complementaries, dona tasques, mostra recursos multimèdia i enllaços. (Aquest és el bloc que tenim a classe).
   
  - Del professor-alumne: quadern digital, entrades dels alumnes per publicar activitats d'aula, lectures compartides, treballs d'investigació, etc.
   
  - D'aula del alumne: executar les tasques proposades pel professor, mostres de treballs significatius en una determinada assignatura, informació sobre llocs i recursos d’interès, desenvolupar temes de lliure elecció.(Aquest seria el meu bloc).

Des del meu punt de vista, aquest llibre m'ha sigut molt útil ja que gràcies a aquest podem saber una mica més sobre l'eina que estem treballant a clase. Gràcies a aquest llibre hem pogut saber quins tipus de blogs hi podem trobar i les seves característiques. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada