dimecres, 13 de novembre del 2013

Tercer dia de pràctiques

En el tercer dia de pràctiques vaig haver d'anar a una escola bressol amb la meva padrina.


Arraona













Aquest és el centre d'educació infantil al qual m'ha tocat anar en aquesta setmana de practiques.
Avui, pel matí avanç de començar la classe, els nens que arriben d'hora se’n van al menjador i esmorzen abans que arribin les 9h. Després de les 9h posen una cançó per megafonia a l’hora que els nens entren a les seves aules i fins les 9:15 els nens tenen esbarjo fins que arriben tots els nens a classe.

La classe bressol a la qual jo he anat, és la classe dels diables, també hi ha la classe dels gegants i la classe dels castellers (referint-se ala cultura catalana).Aquesta classes és mixta, ja que, hi han nens de 1/2 anys i de 2/3 anys, a causa d'aquest misticisme els objectius son ben diferents. Sabadell, és el primer poble que treballa amb laboratoris. Els laboratoris que he nomenat anteriorment són 4:



Laboratori del llenguatge

Laboratori dels sentits
     
Laboratori del moviment
                                                         
Laboratori de plàstica


 

                                                                                                          
He de dir que avui hi ha hagut una gran baixada d'alumnes, ja que,  h ha una passa de gastroenteritis i de varicel·la. Quan arriben tots els nens a l’aula, es posen en rotllana i canten el "Bon dia" i tot seguit la mestra passa llista per veure qui ha vingut i qui ha faltat. Avui els nens petits han fet música, i per treballar-la han posat una cançó " Ara farem música" la qual han hagut de treball utilitzen pals, (picant-los i elevar-los) l'acció de picar i elevar l'han fet varies vegades i amb tot el temps que ha calgut.

Desprès de fer aquesta activitat tant interesant, toca l'esmorzar, fruita que els pares duen a l'escola, meners la mestra prepara la fruita, diuen en veu alte quina peça de fruita és i de qui color és, tot seguit la professora canta la cançó de "nyam nyam bon profit".

Fruita portada pels pares


Més tard, d'esmorzar se'n vana l’esbarjo a un pati molt ample amb un munt de joguines, solen tenir una mitja hora d'esbarjo i tot seguit toca anar al canviador per posar-se un bolquer nou i els pares van a buscar els nens per portar-se’ls a menjar, altres mengen en el menjador. Un cop els nens han acabat de menjar, sen van a  fer la migdiada, (nosaltres mengem després).

Pati

Gronxadors

Cotxets

Canviador











Menjador


Dormitori










 Ja arribada la tarda, i acabada la migdiada, els nens se’n van cap a classe i com alguns nens no es queden per la tarda, s'uneixen dues classes i tots plegats se’n vana jugar al pati, a la tornada berenen trossos de fruita i galetes sinó han portat cadascú el seu menjar. Després de jugar es tornen a anar al canviador i juguen en els racons de classe. Els racons que podem trobar a l'aula són:


  •      El racó de cuina.                                                          
  •      El racó de cotxes.                                                                         
  •      El racó de la construcció.                                                                  
  •      El racó dels contes.                                                             
  •      El racó dels animals.                                                           
  •      El racó de la tardor.
Des del meu punt de vista, haig de dir que aquesta experiència ha estat molt enriquidora, i estic desitjant que arribi demà per poder veure un altre cop als nens de l'escola bressol. Gràcies a aquestes pràctiques puc dir que he escollit molt bé la carrera que vull cursar, i què en un futur m'agradaria tenir una classe i ser una bona mestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada