dilluns, 25 de novembre del 2013

Més eines de suport al pensament

Abans de conèixer més eines de suport que podem utilitzar, hem hagut de llegir-nos un article on ens parlaven dels dos hemisferis: del esquerra (emocions) i el dret (càlcul).

Aquí us deixo les noves eines que hem aprés a utilitzar:

Power Point: Aquest programa pot ser utilitzat tant per expressar emocions o per transmetre idees, tot depenent del que convingui (aquest programa utilitzaria els dos hemisferis).

Prezi: aquesta eina s'utilitza més per les emocions que per les idees (aquest programa utilitzaria l’hemisferi esquerre). 

Wikipedia: Aquesta eina serveix per donar informació neutral i el punt de vista és objectivista i la manera d'escriure és diferent (S'utilitza l’hemisferi dret).

Padle: és com un suro on es posen idees, informacions, etc. Pot estar organitzat o desordenat. Podem racionalitzar la informació en estants i podem dir que és una eina que es mou per els conceptes i les idees (S'utilitza l’hemisferi dret).

La maleta viatgera: aquesta maleta té dintre un conte, un ninot o qualsevol altre material. El nen se la d’emportar a casa un cop a la setmana i utilitzar-la, tots els alumnes porten després una foto, vídeo o alguna vivència amb aquest material.

Wordle: podem crear un núvol de paraules .Aquest núvol esta fet amb un text que nosaltres posem, la paraula que es repeteixi més cops es visualitzarà més gran. Es produeix una graduació de paraules. Podem canviar la lletra, la forma, suprimir paraules, el color, etc. Com aquest programa es online, per guardar-nos la imatge haurem de fer una captura de pantalla o podem imprimir-ho en PDF, i del PDF podem posar-ho a un word.

Els fluxogrames: aquesta eina serveix de suport al pensament i s’utilitza per representar procediments per resoldre una tasca. Els fluxogrames tenen una simbologia:

Simbologia del fluxograma.




Els mapes mentals: aquesta eina serveix per fer de suport i per ordenar la informació o les idees. El més important del mapa conceptual és els nexes ja que relacionen els conceptes., és a dir, relaciona els conceptes amb un sol connector o amb connectors creuats.


Gracies a aquesta classe he pogut conèixer noves eines que podré utilitzar per fer treballs i per organitzar-me mentalment amb l'ajut del mapes mentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada